Internationaal Frederick Chopin Piano Concours

with No Comments
Czas czytania: 2 minut
De internationale pianocompetitie vernoemd naar Fryderyk Chopin is een van de oudste en bekendste muziekconcoursen ter wereld. De eerste editie nam plaats in 1927 in het Het Nationaal Filharmonisch Orkest van Warschau.

Vanaf 1957 werd het concours deel van de “World Federation of International Music Competitions”, met haar zetel in Genève. In 1927 deden 26 pianisten van 8 verschillende landen mee, maar sindsdien is de populariteit van de competitie, en daarmee ook de hoeveelheid deelnemers, gestegen.

Het Internationaal Frederick Chopin Piano Concours is een multistage competitie, die gemiddeld een tiental dagen duurt. Het is een van de weinige toernooien die geheel toegewijd is aan het uitvoeren van werken van één bepaalde artiest. Tijdens de finale voeren de pianisten één van de twee pianoconcerten uit, met behulp van het orkest van de nationale filharmonie.

De jury bestaat uit de meest voortreffelijke musici en pianisten uit zowel Polen als het buitenland.

1937 (III editie), polskieradio.pl

Het winnen van een prijs verzekert een succesvolle muziekcarriere en vergemakkelijkt de weg naar grote concertzalen. Verschillende erkende pianisten hebben op die manier veel roem verworven, zoals Lew Oborin, Maurizio Pollini, Martha Argerich, Krystian Zimerman, Rafał Blechacz en vele anderen.

Facebook
Verified by MonsterInsights