Toerisme

with Brak komentarzy
Czas czytania: 2 minut

Polen is een mooi en gevarieerd land dat zeker een bezoek waard is. Er is toegang tot de zee en bergen. In elke streek zijn er monumenten terug te vinden die getuigen van de rijke Poolse cultuur en haar stormachtige geschiedenis. Dankzij een gematigd klimaat, typische Poolse gastvrijheid en geweldige gastronomie trekt Polen elk jaar meer toeristen aan.

Polen ligt misschien in het centrum van Europa, maar het Pools landschap kent veel variatie. Uitgebreide bossen, meren in de noordoostelike streken, banden van bergen in het zuiden en valleien in het centrum van het land. Bijna een derde van Polen is bedekt met gevarieerde bossen en de beschermde gebieden bestaan uit 22 nationale parken, 72 natuurgebieden en 500 reservaten. Polen offert naast haar vele attracties een waaier aan recreatieactiviteiten zoals zwemmen en rondvaren in de Baltische zee, zeilen op de meren van Mazurië, skiën en bergbeklimmen in de Tatragebergte, Pieninygebergte of Bieszczadygebergte.

Buitenlandse gasten die de cultuur en geschiedenis van Polen wensen te ervaren, kunnen de oude stadswijken van Poolse steden bezoeken. Daar zijn de oude monumenten, architectuur en stadsindeling bewaard; vooral in Warszaw, Wrocław, Krakau, Gdańsk en Poznań.

Toeristen kunnen uitkijken naar een waaier aan attracties, zoals het Chopinfestival, het Warszawska Jesień-festival voor moderne muziek, het Jazz Jamboreefestival, het Internationaal filmfestival van Warschau en veel andere concerten, filmevenementen en theater-en muziekoptredens.

(fot. katarzyna-szpalek.com)

 

Facebook